Yleisön pyynnöstä kiitospäivän porkkanakakun resepti:

PORKKANA-ANANASKAKKU (12 palaa)
 
Pohja:
3 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
 2 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
1 dl oliivi- tms. öljyä
2 keskikokoista porkkanaa (n. 200g) kuorittuna, keitettynä ja soseutettuna
60 g hasselpähkinämurskaa
1 dl kookoshiutaleita
1 tlk ( 140 g) ananasmurskaa
 
Kuorrutus (vaihtoehto1):
25 g margariinia / voita
200 g maustamtonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
(+ notkeaksi vatkattua kermavaahtoa jos haluat kuorrutuksesta kuohkean)
 
Koristeluun:
1/2 dl kookoshiutaleita
 
1. Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen.
2. Vuoraa kakkuvuoan (n.24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
3. Vispaa munien rakenne rikki. Mittaa mukaan kuiva-aineet ja oljy.Sekoita hyvin. Lisää porkkanasose, pähkinät, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen.
4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä n. tunti, kunnes kakun reunat ovat irronneet vuoan reunoista.
5. Jäähdytä 10 min. ja kumoa ritilän päälle. Poista paperit.
6. Sulata rasva, jäähdytä hiukan ja sekoita joukkoon tuorejuusto nokareina. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen  jähmettyä hiukan ja levitä kakulle.
7. Paahda kuivalla paistinpannulla kookoshiutaleita ja ripottele kakun pinnalle.

Reseptin poimin Sirpa Talkan Tee Hyvä Kakku-kirjasta, muutamin muutoksin (esim. alkuperäinen resepti käytti saksanpähkinää, minä pidän enemmän hasselpähkinöistä).