Työ tehty on, mä pääsin voittajaksi: versio 7 fantasiaelokuvasta Ensilumen joiku on nyt viiiiimeinkin "valmis"! (Lainausmerkit siksi, etten vain vahingossakaan tuudittautuisi siihen onnelliseen illuusioon, että työ muka olisi tehty - vielä saa veivata version poikineen, ennenkuin ollaan edes lähellä tuotantokuntoa...)

1671612.jpg

Kirveellä siis töitä riittää vielä pitkään (istumalihaksista puhumattakaan), mutta se mihin aateluus eli apuraha velvoittaa, on nyt purkissa ja purkki postissa, joten edessäni keitaan lailla kangastaa kauan odotettu "loma"! Tosin suoranaista lomaa ei ihan heti ole tarjolla, siitä pitää hyvää huolta viikon päästä tapahtuva, sekin kauan odotettu, elämänmuutos nimeltä Muutto. Etelän. Lämpöön.

Niin. Pitänee varmaan vähän selitellä... Nyt kun perheemme pääluku on kasvamaan päin, tarvitsemme jokseenkin välttämättä uuden, entistä tilavamman kotipesän, jonne näitä päitämme kallistaa. Kotikunnastamme Utsjoelta ei sellaista löytynyt, joten puolen vuoden asuntojonossa roikkumisen jälkeen annoimme periksi ja soitimme naapurikuntaan. Ja simsalabim! Siellähän tärppäsi heti. Meistä tulee kerrostaloasujia! Ja inarilaisia. Ja minusta työtön. (Tosin vain heinäkuuksi, sen jälkeen olen taas kokopäivätoiminen maitotonkka. Jee!)

Ensi kuun alusta maallinen majamme sijaitsee siis etäällä etelän mailla, peräti Ivalossa asti. Ja nyt kun sain kirjallisen kiviriippani vähäksi aikaa pois hennoilta harteiltani, voin vihdoinkin keskittyä pakkausrumbaan... missä sakset? Missä teippi? Missä merkkaustussi? Missä toinen kumisaapas? Missä meidän lapsi??? ;P 

1671643.jpg

(Jos kaikesta huolimatta saamme joskus muutetuksi, raportoin uudesta kotipaikkaseudustamme heti, kun saamme tietokonepöydän kasatuksi.... Tällä välin saattaa Sateenkaaren alla olla aika hiljaista, mutta pysykää kuulolla! Palaamme pian, tai jos emme niin antakaa anteeksi ja lähettäkää ruuvimeisseli! Se luultavasti kuitenkin katoaa muutossa, niinkuin melkein kaikki muukin... )

P.S. Vaikka itse en ihmeemmin juuri nyt lukemista ehdikään harrastaa, tässä linkkivinkki niille onnekkaille, joilla on aikaa loikoa jalat irti maasta kirjoja lukemassa: Kaunokirjallinen rengasmatka kesäisessä kotimaassa. Mukavaa nojatuolimatkaa!