Nyt kun ei itse tarvitse päivätyökseen kirjoittaa, on taas ihmeesti aikaa ja inspiraatiota lukea... ja mikäpä siinä, kun kirjastoonkin polkaisee neljässä minuutissa - huomattavaa parannusta entiseen 100 kilsan kirjastomatkaan! Uusvanhan harrastukseni kunniaksi kirjallisuusaiheinen meemi, muistaakseni Taikan blogista: 

1. Kirja joka muutti elämäsi?
Kumma-Emman 9 nimeä J (kuka sanoi että kirjan pitäisi tulla julkaistuksi ollakseen kirja tai muuttaakseen elämän… jos ei muiden niin sen kirjoittajan!)

2. Kirja jonka olet lukenut useammin kuin kerran?
Mitäs niitä onkaan… Yashar Kemalin Haukkani Memed, Väinö Linnan Tuntematon sotilas, L.M. Montgomeryn Pieni Runotyttö, kaikki muumit ja Laura-hevoskirjasarja nyt ainakin… ai niin ja Virva Seljan yksityisasia ainakin kolmesti, muutkin Seljat vähintään kahdesti.

3. Kirja jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Vaikkapa Turms Kuolematon (ehkä se vihdoinkin tulisi luettua, se kun on niitä jotka mielelläni lukisin muttei tule alettua kun se on niin paksu…)

4. Kirja joka sai sinut iloiseksi?
Pieni Runotyttö (Erityisen iloiseksi tulin, kun luin sen uudestaan aikuisena ja huomasin, että se oli vieläkin ihan yhtä hyvä kuin muistin!)

5. Kirja joka sai sinut itkemään?
Rauha S. Virtanen: Seljalta maailman ääreen

6. Kirja jonka toivoisit kirjoitetun?
Olishan se vinkeää, jos joku ahkera arkeologi löytäisi vaikkapa Nooan arkin lokikirjan! J

7. Kirja jota et toivoisi kirjoitetun?
Mein Kampf. (Olisit Aatu hyvä pysynyt lestissäsi ja mieluummin maalannut pari taulua, tai kirjoittanut vaikka taidehistorian!)

8. Kirja jota parhaillaan luet?
Silvana De Marin Viimeinen haltia ja Marsha Mehranin Lumoavien mausteiden kahvila (kirjoja on aina kesken useita)

9. Kirja jonka aiot lukea?
Niitä on monta… mutta Top3-listalla ovat tällä haavaa Doris Lessingin Kesä ennen pimeää , Mari Mörön Melkein kaikki itää ja Joanne Harrisin Karamellikengät.

10. Kirja jota et aio lukea vaikka "ehkä pitäisi"?
Dostojevskin Rikos ja rangaistus. (Ei millään pahalla itse kirjailijaa kohtaan - esim. Karamazovin veljekset on mahtava kirja, R & R varmasti myös omalla tavallaan hieno, ei vain taida kuulua "minun kirjoihini"…)

11. Kirja jota ei olisi pitänyt lukea?
Juhani Peltosen Salomo ja Ursula. (Miksi ihmeessä kirjojen takakansissa ei ole varoituksia niin kuin elokuvissa: sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat järkyttää pieniin päin olevia????)

12. Jos kirjoittaisit kirjan, minkä niminen se olisi?
Semiramiin satakielet  (tai vaihtoehtoisesti Sheherazaden sydänyöt… olisi kuitenkin novellikokoelma historian naisista, joilla oli oma tahto)