En sitten eilen enää millään kyennyt kynnyksen ylitse tietokoneen kimppuun, romahdin vain sänkyyn ja kerrankin NUKUIN! Nyt 12 tunnin kauneusunien virkistämänä jaksankin hehkeästi hymyillen suorittaa eilisen rästihaasteen - kera korkojen ja jonkinlaisessa järjestyksessä jopa! Niinkin ahkera olin että kuvaa klikkaamalla pääsee kyseisen elokuvan traileriin. Sil vouz plait:

day 11. a photo of your favourite film(s)

 Maagista realismia Kuubasta: joukko ihmisiä odottelee pikkupaikkakunnan bussiterminaalissa linja-autoa. Mutta tuloksetta: milloin kyytiin mahtuu vain yksi matkustaja, milloin taas koko linjuri hajoaa lähtökuoppiinsa. Matkustajat kinastelevat ja kamppailevat etuoikeuksista... mutta kyllästyttyään voimattomuuteensa he ottavat ohjat omiin käsiinsä ja ryhtyvät kunnostamaan niin busseja kuin rapistunutta terminaaliakin. Pian kaikilla on niin hauskaa, ettei lähteminen enää edes kiinnosta... Aivan mahtava leffa, josta jää hyvä mieli pitkäksi aikaa!

Ruotsalaisessa tuppukylässä on niin rauhallista, että paikkakunnan poliisiasema aiotaan lakkauttaa. Kelpo kytät eivät kuitenkaan halua menettää työtään... ja pian salaperäinen mafia alkaa riehua paikkakunnalla... kriitikot ovat jonossa tämän haukkuneet, mutta minusta tämä on HAUSKA!

Nuorimies joutuu syyttömänä vankilaan murhasta.... enempää en oikeastaan voi tai halua kertoa, paitsi että sekä Tim Robbins että Morgan Freeman ovat loistavia tapansa mukaan.

Herttainen romcom, niinikään kriitikkojen liiskaama. Minä pidin!

Loistava leffa, joskin kirja on vielä loistavampi. Ei muuta lisättävää.

 

Kaukana tulevaisuudessa, tuhat vuotta Seitsemän päivän tuleksi kutsutun ydintuhon jälkeen, prinsessa Nausicaä asuu kauniissa Tuulen laaksossa. Maailma laakson ulkopuolella on kuitenkin karu ja myrkyllinen meri valtaa yhä enemmän alaa.Tuulen laakson Nausicaä on kuitenkin oppinut ymmärtämään niin myrkkymerta kuin siellä asustavia jättiläishyönteisiäkin. Toinen kansa, tolmekialaiset, haluaa tuhota myrkkymetsän vapauttamalla viimeisen jumalsotureista, zombiemaisista hirviöistä, joita ihmiset ovat käyttäneet maailman tuhoamiseen. Nausicaän on ystävineen estettävä uudet hirmutyöt... Vaikka tuntisit  laillani lievää voimakkaampaa ennakkoluuloa japanilaista aikuisten animaatiota kohtaan, tämä kaunis tarina kannattaa nähdä.

Kaksi symppistä mielenterveyskuntoutujaa koheltavat Oslossa. Ihana! Kirja oli vielä parempi, mutta siis suosittelen myös leffaa.

Tuskin tarttee selittäää... toimii vielä tänäkin päivänä! Ja se on fantasiascifileffan suhteen jo melko paljon se!

Mies kuolee. Vaimo ei kestä vaan tappaa itsensä. Mies pääsee taivaaseen - mutta ei viihdy siellä ilman vaimoaan, vaan lähtee etsimään häntä Kiirastulesta... Robin Williams onnistuu loistavasti. Koskettava leffa!

Myöhemmin tänään, jos ja kun kerkiän, tulen taas ja julkituon tämänpäivän haastekuvan. Saatan myös näyttää ja kertoa, mitä lapset ovat puuhailleet. mutta nyt pyykkitupa kutsuu. Se on siis hasta la vista!