No nyt on sitten meilläkin harrastukset: jokaisella oma ja silti kaikilla sama! Kävi näet ilmi, että kotipihamme perällä olevassa päiväkodissa pyörii iltaisin tanssikerhoja, kullekin ikäryhmälle omansa. Sinne siis riemusta kiljuen, kukin vuorollaan ja kaikki yhtä tohkeissaan...

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun tyttäret valmistautuvat elämänsä ensimmäiseen liikuntaseikkailuun! Kumpikin prinsessa sai ihan itse stailata itsensä, eikä äidin edes tarvinnut turvautua veto-oikeuteensa - hyvin ovat likat näköjään sisäistäneet tämän jalon harrastuksen syvimmän olemuksen :)

Ja mitä pienet edellä, sitä iso perässä: aikuisille suunnattu FolkJam-kurssi tuli viisi vuotta sohvaa paikallaan pitäneelle äidille enemmän kuin tarpeeseen. Syyssateessa nähtiin siis fyysisesti ryytynyt ja henkisesti virkistynyt äiti-ihminen palaamassa kuntojumpasta kotiin...

...jossa kaikki oli vinksin vonksin, ja juuri niin heikunkeikun kuin kuvitella voitte! Äitinsä hylkäämät mukulat olivat protestoineet mm. syömällä paketillisen suklaa- ja puoli paketillista voileipäkeksejä, ja ylijääneet voileipäkeksit oli kylvetty pieninä murusina pitkin kotipesän lattioita! (Paikalla oli kyllä myös perheen iskä, mutta ilmeisesti vain äideillä on ne kuuluisat selkäsilmät.) No sainpahan sopivan annoksen terveellistä morkkista "hurvittelusta", ja lisäksi hyvän loppuverryttelyn keksinmuruja imuroidessa....

Kaikesta huolimatta aion jatkaa hyväksihavaittua virkistystoimintaa, jos vain saamme vaaditut kymmenen ryhmäläistä kasaan niin että kurssi voi pyörähtää virallisesti käyntiin. Siis ei muuta kuin mukaan vaan joukkoon kummaan, kaikki jotka kynnelle kykenevät. Kansanmusiikkiin perustuva, upouusi kuntoliikuntamuoto on kaikkea muuta kuin lapikkaan hakkaamista lattiaan, kuten ilokseni havaitsin. Sinne siis kaikki! Joohan??)

Vaan mitä tekikään perheenpienin, joka vielä toistaiseksi jätettiin kylmästi kotiin? Eipä jäänyt hänkään tumput suorina kyhjöttämään, päinvastoin... liikunnan riemua ja onnistumisen elämyksiä voi kokea nähkääs myös kotimatolla. Kas näin:

Jee mä osaan! Mä seison ihan ite! Sitkeys palkitaan ja harjoitus tekee mestarin, kuten jälleen kerran olemme saaneet nähdä.

Vielä iltapuuhien aikaankin piti kokeilla, vieläkö vastahankittu taito on tallella. Ja olihan se! Kunpa minäkin huomenna yhtä hienosti muistaisin tänä iltana oppimani askelkuviot... (ja nähtäväksi jää sekin, kummalla on aamusella enemmän paikat kipeänä: äidillä koivet vai pojalla kovia kokenut peppu! :D)