Ei, almanakkani ei edistä vaikka otsikosta niin voisi luulla. Tiedetään, tiedetään että on vasta syksy eikä edes marketeissa ole vielä kaivettu joululaulunauhoitteita esiin.  Ja hyvä niin: nyt on vuoden paras aika nauttia pimeistä illoista, kynttilöistä ja kaikista niistä ihanista ilta-ja aamupuhdepuuhista, joihin ei kesällä ollut aikaa. Mutta syksylläpä on! Sateisina aamuina ja tummuvina ehtoina voi tehdä vaikka mitä mukavaa. Tässäpä koko joukko hyväksi havaittuja harrastuksia, joita voi syyspäivänä tehdä:

Aa niinkuin Aamupuuro. Kesällä syötiin mitä ja milloin sattui, mutta syksyn tullen on suloista haudutella vaikkapa mannapuuro pikku syöjätärten iloksi, kuten tässä.

B niin kuin BalettiTähän jaloon harrastukseen on saatu lisäpontta tanssikerhosta, vaikkei siellä balettia tanssitakaan. Mutta ilmeisesti balleriinaksi ei tulla vaan synnytään! Ainakin näin näyttää olevan asia meillä.

C is for Chocolate. Sanokaa mitä sanotte mutta suklaata parempaa mielialalääkettä ei ole eikä tule! Korvatulehduksen jälkihoidoksi tarjoiltua "suklaaviiliä" voi, kuten huomaatte, käyttää myös ulkoisesti... ja jo on kumma jos ei ala suupielet kääntyä korvia kohti! :D

D is for Dora The Explorer.  Kesällä kersat eivät kerinneet videoita vahtaamaan, mutta nyt lempparilastenohjelma Seikkailija Dora on taas in. Ja meillähän ei tyydytä ruudun tuijotukseen, vaan kaikkea on kokeiltava itse! Tässä esimerkiksi pelastetaan prinssiä, jonka ilkeä noita on lukinnut torniin. :)

Ee niin kuin Esteratsastus. Peppi Pitkätossun keppihevonen (eli tietysti Peppihevonen) on monen märän iltapäivän pelastus. Siinä on äidillä kiire juosta alta pois, kun huimapäiset esteratsastajat laukkaavat hajareisin raisuilla ratsuillaan!

F is for Fashion. Tässä stailataan pikkusiskoa illan muotinäytökseen. Tämän syksyn muoti on aikas originellia... sanoisinpa peräti aboriginellia!! :D

G is for Gourmet. Mitä korkeampi hattu, sen makeampi soppa, tuumasivat tyttäret ja perustivat kahden tähden elämysravintolan. Maistuis varmaan sullekin!

H is for Hugs. Mikäpä sen somempaa kuin pötkötellä isosiskon kainalossa möröiltä suojassa...? no daa, tietysti pötkötellä isosiskon kainalossa peukalo suussa!!

I is for IT. Tietotekniikan ihmelapset vääntämässä koodia -vaiko kenties sitä murtamassa?? Mitäpä minä siitä ymmärtäisin, tämmöinen muumiomamma kun olen.

J is for Jazz. Musiikkiin ei meidän pirtissä kyllästytä koskaan, ei varsinkaan jos itse saa improvisoida. Ja toki saa, kunhan pitää sormet poissa volyyminapilta. Ryankin on jo pannut merkille, kuinka muikean mukavaa on pistää pömpeli soimaan :)

K niin kuin Kiipeily. Voinette sielunne silmillä nähdä kuinka veikeältä näytin, kun eräänä päivänä löysin perheen kuopuksen samasta paikasta ja asennosta kuin Avalon tuossa yllä! Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin pätee nykyään näköjään myös pesueemme pienimpään pieneen... tästä viisastuneena veimme suosiolla syöttötuolin varastoon, tosin sillä seurauksella että poika heti valloitti Pöytävuoren. No eivätpä ainakaan näytä perineen emonsa korkeanpaikankammoa. Iloitkaamme siis vaikka siitä :)

Loput aakkosista säästän tuonnemmaksi. Sillä välin kauniita unia niin teille kuin meillekin, ja sylikaupalla iloja syksyyn! Halataan kun ta-va-taan, jookos?