"Paljon pitää kokea, jotta kasvaa ihmiseksi", kirjoitti joku joka osaa kirjoittaa paremmin kuin minä. Ja naulanpa kantaan kirjoittikin! Meilläkin on koettu vaikka ja mitä, ja kasvua on tapahtunut niin kipujen kera kuin ilmankin. Aloitetaan vaikka niistä kivuliaista, to get it over with...

Jopa meillä äideillä joskus tekee mieli mennä jonnekin ilman koko klaania, ihan vain omaksi iloksi ja voimien kartuttamiseksi. Niin kävi minulle myös, ja päätinpä tehdä unelmasta totta. Kesäkuun alussa siis varasin liput konserttiin, jossa esiintyy suursuosikkini Paradise Oskar. Vaan kuinkas sitten kävikään: konserttipäivän aattona pojalle pukkasi 40+ asteen kuumeen! Eipä emo siis mennytkään paratiisiin vaan yhteispäivystykseen, pehmeä patteri kainalossa! Mutta saatiinpa pojalle lääkitys päälle, ja tehokas lääkitys saatiinkin, kuten "ennen" ja "jälkeen" kuvista päätellä saattaa.

Ja kun poika oli saatu tolpilleen, niin arvaahan sen... Parin päivän päästä olimme taas lääkärin pakeilla, tällä kertaa patterina kersoista se keskimmäinen. (Esikoista ei ole pöpö vielä kellistänyt... saa nähdä selvisimmekö näinkin  vähällä!)

Lääkekuurin ohella turvauduimme vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Söpöstelyterapian tehoa ei käy kieltäminen! (Varmuuden vuoksi ja ennaltaehkäisyn nimissä söpöstelimme myös äidin.)

Nuoriherra puolestaan panosti vanhaan viisauteen: Sairaan pittääpi juua! Eikä poikaa tarvinnut kahdesti kehottaa...

... ja vaikkei ruoka järin maistunutkaan, hedelmiä potilaisiin upposi kiitettävään tahtiin. Kuopukselle olisi kelvannut kuoret ja kaikki...

... mutta maailmaa nähnyt isosisko valisti velipoikaa tässäkin tärkeässä asiassa: kas näin kuoritaan appelsiini! (En tainnut itse kolmivuotiaana edes tietää, miltä appelsiini maistuu, kuorimisesta puhumattakaan... niin se ihmisrotu viisastuu! Oikeassa oli herra Darwin :D)

Ja kun vieläkin kuumekärty haisi, ei muuta kuin mukulat riviin sohvalle ja lempparipiirretyt kehiin! Johtuneeko lääkkeistä, terveellisestä ruokavaliosta vai viihtymisterapiasta, mutta korvatulehdus sai kunnolla köniin ja tilanne on lapsukaisten hyväksi sangen 6-1!