Eilisessä kuvareportaasissani esittelin perheemme syyskuulumisia aakkosjärjestyksessä, tosin vain aasta koohon. Tästä on hyvä jatkaa hilpeää syksyistä matkaa....

L niin kuin lettukestit. Vielä viime kuussa pannukakun paisto oli äidin homma, mutta nyt on talossa toinenkin taidokas letunkääntäjä. Ensin hommaa harjoiteltiin valmiiksipaistetulla mallikappaleella, sitten ihan oikealla taikinaletulla jota tosin ei näin tyylikkäästi heitä edes äiti. Hyvinhän ne paksukaiset lastallakin kääntyivät, mutta jostain kumman syystä letut ilmalennon aikana muuttuvat vieläkin makeammiksi! Ihmeellistä mutta niin totta!! (Ja tätä voitte rauhassa kokeilla kotona.)

M is for Maple syrup. Mitä olisivat jenkkipannarit  ilman vaahterasiirappia? Eivät mitään, mutta vaahterasiirappi ilman pannareita kyllä näyttää tekevän mainiosti kauppansa. :)

N niin kuin neula. Sillä saa ihmeitä aikaan - kuten vaikkapa upouudet unilelut jälkikasvun riemastukseksi ja karkottamaan kummitusmörköjä pois. Enpä taannoin kässäntunnilla olisi uskonut, että vielä joskus tartun neulaan ja lankaan ihan vapaaehtoisesti. Mutta kummasti se "villasukkatrauma" karisee mielestä näitä ilon ilmeitä katsellessa.... ideamyssyssä muhii jo muutakin mukavaa. Toivottavasti talvi on oikein pitkä ja kylmä, niin ehdin toteuttaa ideoista edes puolet! ;D

  

O niin kuin olohuone. Siellä voi pötkiä, siellä voi kiipeillä, sinne voi rakentaa temppuradan, siellä voi tehdä vaikka mitä!  Se joka on keksinyt olohuoneen, ansaitsisi ilman muuta Nobelin rauhanpalkinnon. Keittiössä kinastellaan, makuuhuoneessa haisee aamukärty, mutta olkkarissa kaikilla on kivaa!

P niin kuin pystyihminen. Oi pienen ihmisen suurta iloa, kun omat jalat kantavat ja pyllähdyksen sattuessa matto on pehmeä alla ♥

Q is for quicksilver. Äiti ei kyllä aina ihan ymmärrä, miksi ne ovat eloisimmillaan aina juuri silloin kun äidin ja kellon mielestä on aika painua pehkuihin. Vaikka kyllähän ne pehkuihin painuvat, ei siinä mitään... nukkumisen kannalta probleemi onkin siinä, etteivät pehkuihin painuttuaan enää meinaa löytää sieltä pois! (Tässä kohdassa en voi enkä ilkeä valittaa, muistan näet elävästi kuinka vanhempien isoon parisängyn peitonpussiin oli niin ihanan kamalaa eksyä veljen kanssa muinoin... ja ihanan kamalaa se näyttää olevan myös tyttäristä. Kauhistaa jo ajatellakin, kuinka peitonpussiparka mahtaa kestää kun kersoja on siellä kohta jo kolme!)

R niin kuin Rekvisiitta. Sitä voi tehdä vaikka sanomalehdestä, tai ihan mistä vaan mikä milloinkin käteen sattuu. Tämä velho sai hattunsa Hesarin kulttuurisivuista. (Jos tekisi talousssivuista, niin tulisiko tyttäristä osmoosin ansiosta talousneroja? Täytynee testata ;D)

 

S niin kuin siivous. Kodinhoitokin voi olla hauskaa, kun siihen asennoituu oikein. Nykyään jo pelkkä imurin esiinotto saa aikaan kolmiäänistä riemunkiljuntaa: kuka pelkää pölynimuria? En minä ainakaaaaaan!