No tulihan se joulu, kun oikein jaksoi odottaa! Lasten ja aikuistenkin iloksi. Odottamista meillä piisasikin enemmän kuin suomalaisperheessä keskimäärin, oiva ukki kun saapui vasta jouluyönä ja jätti jouluaamuksi lahjat kuusen juureen. Miten kummassa mukulat siis selvisivät pitkän pitkästä jouluaatosta? Helposti hymyillen! Ja paino sanassa hymy...

Aatto alkoi perinteiseen tapaan riisipuuron parissa. Taisi ollakin hyvää, kun edes kuopus ei malttanut koristella seiniä puurotahratekniikalla. Se jos mikä on korkean luokan kohteliaisuus!

Nukkevauvakin sai perheemme perinteeseen kuuluen tonttupuvun päälle, ja pääsi mukaan jouluaamun tuoksuja tutkailemaan. Tyttöjä kiinnosti hyasintti, Ryania kiehtoi lähinnä kanelin tuoksu :D

Ensin työ, sitten huvi. Tosin tyttärillä on kyky yhdistää edellämainitut ja tehdä siivouskin omalla omituisella tavallaan! Eipä äiti ollut tajunnutkaan, että keppihevosenkin harjalla voi harjata pölypallot maton alle piiloon :D

Vuoden komerossa olleet joulukoristeet ovat  lapsille kuin uusia jälleen. Laatikollinen glitteriä on joululahja jo sinänsä. Kato sisko, tää on ihana!... ja tää ja nää! Hei äiti, saako tän syödä?

Sitten päästiin tositoimiin. Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella...

...namusia ripustettu onpi kuusen oksilla.

Kun kuusen pienet kynttiläiset valaisivat kauniisti, oli hyvä hetki pistää jalalla koreasti. Joululaulut kirkkaat soi, lasten piiri karkeloi.

Vaikka pukki saapuikin vasta yöllä, oli tonttu luvannut nakata yhden lahjan jokaiselle jo aattoiltana. Sitä odotellessa herkuteltiin, milläs muulla kuin suklailla ja mandariineilla. (Joulun ihmeistä suurin onkin se, että silloin edes herkuista ei tule riitaa!)

Tontun tuoman lahjapussin löydyttyä otti Isosisko ohjat käsiinsä. Likka nautti silminnähden siitä, että tänä jouluna hän osasi jo itse lukea, kenelle mikäkin paketti omistettu oli! 

i

Oi armas auvojen ilta, oi joulun aatto ja yö / kun loistaa tähtien silta ja lapsoset leikkiä lyö!

 Toivottavasti teillä ihan kaikilla oli yhtä ihana jouluaatto kuin meillä. Joulupäivänä meillä vasta lystiä olikin... mutta siitä kuulette ensi kerralla. Jouluhaleja ja suklaasuukkoja jokaiselle! Nyt on riemun raikkaihin aika!!